Stoppen met snoepen? 11 slimme manieren


Chocolade? Koekjes? Snoepjes? Chips? IJs? Heerlijk allemaal! Velen van ons kunnen er maar geen genoeg van krijgen. Maar helaas is er nog geen gezonde, calorie-arme chocoladereep of iets dergelijks uitgevonden en dus supergezond is al dat snoepen helaas niet. Snoep je te veel en wil je daar vanaf? Wij hebben wellicht de oplossing voor jou om te stoppen met snoepen:

De 11 tips om te stoppen met snoepen

 1. Poets je tanden
  Wanneer je je tanden poetst, krijg je een frisse smaak in je mond. Vaak eten we iets om de smaak in onze mond te veranderen. Door je tanden te poetsen verandert die smaak en hoef je niet te snoepen.
 2. Drink een glas water
  Honger en dorst worden vaak met elkaar verwart. Als je iets wilt eten maar anderzijds het idee hebt dat je geen echte honger hebt, drink dan een glas water. Hierdoor verdwijnt het hongergevoel al vaak. Je kunt eventueel ook een schijfje citroen aan het glas water toevoegen om het water een frisse smaak te geven.
 3. Eet goed tijdens de maaltijden
  Zorg ervoor dat je goed eet tijdens het ontbijt, het middageten en het avondeten. Door tijdens deze momenten goed te eten, krijg je tussendoor minder behoefte om te snoepen. En zorg voor een snoepvervanger voor de momenten dat je toch zin krijgt in iets lekkers. Neem dan bijvoorbeeld wat fruit, cup-a-soup of kijk eens in de supermarkt naar lekkernijen met weinig calorieën.
 4. Ga een wandeling maken
  Wandelen is een goede manier van lichaamsbeweging en het helpt je om calorieën te verbranden. Je slaat dus 2 vliegen in 1 klap: je vermijdt niet alleen de inname van calorieën maar je verbrandt het ook nog eens! Daarentegen is wandelen ook goed voor je geest. Je zal jezelf snel beter voelen en minder behoefte hebben om te snoepen. Ga dus eens lekker naar het bos of het park of maak een strandwandeling.
 5. Bel een vriend(in) om het snoepen te vergeten
  Een simpele maar effectieve manier om niet te snoepen. Praten met je mond vol is immers niet praktisch en vooral erg onbeleefd. En als je daarna uitgepraat bent, dan ben je hoogstwaarschijnlijk ook vergeten dat je zin had om iets te gaan snoepen…
 6. Doe iets met je handen en wees bezig
  Wanneer je je handen gebruikt om iets te doen, kun je ze niet gebruiken om te eten of om eten te pakken en door bezig te zijn denk je er ook vaak niet aan. Simpel toch! Surf wat op de computer, werk wat in de tuin, stofzuig de kamer… kortom: zorg ervoor dat je bezig bent.
 7. Ga naar buiten
  Breng een bezoekje aan de bibliotheek (daar mag je niet eten en snoepen, bovendien staat er ook geen snoepkast), ga shoppen of ga boodschappen doen. Ideaal bij het stoppen met snoepen en sluit eigenlijk aan bij punt 6: wees bezig. Let er bij het boodschappen doen wel op dat je geen honger hebt, anders kom je met nieuwe onweerstaanbare lekkernijen thuis…
 8. Bekijk een fitnessvideo
  Vaak krijgen we zin om te eten of te snoepen als we voor de televisie zitten. Je kent het wel: in de avond na een vermoeiende dag vol werk, op de bank met een zak chips of een bak ijs. Je zou natuurlijk de televisie de schuld kunnen geven en deze het huis uit kunnen zetten, maar je kunt de televisie ook inzetten in de strijd tegen het snoepen. Zet bijvoorbeeld eens een fitnessvideo op en doe mee met de oefeningen of koop een WII Fit…
 9. Ga verleidingen uit de weg!
  Je kent het wel: je doet de kast open en met grote ogen kijkt die reep chocolade je aan. Het zegt: “Eet me, eet me”… Natuurlijk kun je tegen die verleiding geen nee zeggen en voor je het weet, bevindt die heerlijke reep chocolade zich niet meer in de kast, maar in je maag… Het beste is daarom om deze verleidingen niet meer in huis te halen! Immers, wat niet in de (koel)kast ligt, kun je ook niet eten!
 10. Hou een dagboekje bij
  Schrijf op welk voedsel je hebt gegeten en hoeveel je ervan hebt gegeten gedurende de dag. Zo kun je in de gaten houden hoeveel je eet en of er veel ongezonde dingen tussen zitten. Vermeld er ook naast in welke mate je echt een hongergevoel bij had: plaats bijvoorbeeld een “1″ voor een minimale honger en een “3″ voor een reuzehonger. Evalueer jezelf en pas je gedrag aan.
 11. Evalueer hongersignalen
  Knort je maag of trekt ze samen? Is je honger fysiek of mentaal? Stel jezelf dergelijke vragen enen kom er op die manier achter of je wel echt honger hebt. Leer op deze manier je eigen lichaam kennen en leer haar signalen te onderscheiden, zodat je weet wat je lichaam nodig heeft. Succes met het stoppen met snoepen!

5 Responses op “ Stoppen met snoepen? 11 slimme manieren ”

 1. G LODEWIJCKX zegt:

  veel goeie info dank je wel

 2. laura zegt:

  Ik kom net thuis met een grote zak snoep. Die ga ik helemaal zelf opeten! Daarna kan ik me weer gezellig lekker leuk schuldig voelen waarna ik een maand geen suiker meer aanraak. Schuldgevoel, dat is het geheim van mijn gezonde gewicht.

 3. Sarah zegt:

  Ik zal deze tips proberen uit te voeren, ik hoop dat ze werken. Het snoepen is bij mij een groot probleem, dus als deze tips bij mij werken, werken ze voor iedereen :)

  ik hou jullie op de hoogte!

  Groetjes!

 4. Maaike zegt:

  Ik heb dit allemaal al geprobeerd maar het lukt niet echt. Ik heb ookal chroom tabletten geprobeerd die werken goed maar 1week voor en na mijn periode werkt dat dus echt niet. Heeft iemand hier tips voor?

 5. Meisje van 13 zegt:

  Heel handig dit.. ik ben zelf behoorlijk snoep verslaafd, ik weet dat ‘snoepen’ hoort bij mijn leeftijd.. maar bij mij is het net wat erger ik koop heel vaak snoep en mijn zakgeld gaat er aan op..zonde vind ik het zelf!en als ik uit school kom neem ik heel vaak chips of kijk ik of we een lekkere grote koek in huis hebben of zo. En als ik dan eenmaal bezig ben kan ik niet meer stoppen.
  daarom ben ik heel blij met deze tips

  BEDANKT!


Laat eens een reactie achter

Copyright © 2017 Leef Sterk.nl